data
Peixos i mariscs que queden deliciosos a la brasa

Cuinar a la brasa: una tècnica deliciosa i saludable

Ara que s'apropa el bon temps, tenim més ganes d'estar a l'aire lliure, fins i tot quan ens disposem a cuinar. Una de les millors opcions per cuinar a l'aire lliure i menjar bé són els plats fets a la brasa o barbacoa.

La brasa és una tècnica de cocció que consisteix a cuinar aliments directament sobre brases ardents. És una forma de cuinar molt saludable, ja que no es necessiten olis ni greixos addicionals, i el resultat és un gust únic i saborós, amb un toc fumat inigualable. Si ets un amant del peix i el marisc, no hi ha res millor que preparar-los a la brasa. Per això, aquí et deixem algunes idees per preparar peix i marisc a la brasa:

  1. Gambes i llagostins a la brasa

Els llagostins i les gambes són mariscs molt populars i fàcils de trobar, a més, són el tipus de plats que sol agradar a tothom pel seu sabor característic. Per cuinar-los a la brasa, primerament hauràs de rentar-los bé. Després, condimenta'ls amb sal, pebre i oli d'oliva. Col·loca els llagostins o gambes directament sobre la brasa i deixa'ls coure durant uns minuts, fins que es posin rosats. Per donar-los un toc extra de sabor, també pots afegir una mica d'all i llimona.

  1. Pop

El pop és un marisc que requereix una mica més de tècnica per cuinar-lo a la brasa. Primer, hauràs de coure'l en aigua amb sal durant uns 30 minuts. Després, talla'l en trossos i condimenta'l amb sal i oli d'oliva. Col·loca els trossos de pop directament sobre les brases i deixa'ls coure durant uns minuts, fins que es daurin. És important estar atent al punt just de cocció. Acompanya-ho amb una mica de llimona i gaudeix del seu sabor i textura.

  1. Salmó

El salmó és un peix molt versàtil que es pot cuinar de moltes formes diferents. Per preparar-lo a la brasa, condimenta'l amb sal i pebre i col·loca'l directament sobre les brases. Deixa'l coure durant uns minuts, fins que es dauri per fora, però quedi tendre per dins. També pots afegir una mica de mantega i all per donar-li un toc de sabor extra.

  1. Calamars

El calamar és un altre marisc que queda deliciós a la brasa. Primer, neteja bé el calamar i talla'l en anells. Després, condimenta'l amb sal, pebre i oli d'oliva. Col·loca els anells de calamar directament sobre les brases i deixa'ls coure durant uns minuts, fins que es daurin. Acompanya-ho amb una mica de llimona i gaudeix del seu sabor i textura.

  1. Llobarro i peix blanc a la brasa

La llobarro és un peix blanc que queda deliciós a la brasa. Primer, neteja bé la llobarro i condimenta-la amb sal i pebre. Col·loca la llobarro directament sobre les brases i deixa-la coure durant uns minuts, fins que es dauri per fora. També pots afegir una mica d'herbes fresques com el romaní o la farigola per donar-li un toc de sabor especial.

En resum, preparar peix i marisc a la brasa és una forma saludable i deliciosa de gaudir d'aquests aliments. Ja sigui que triïs llagostins, pop, salmó, calamar, segur que gaudiràs del millor de la cuina mediterrània. 

I si no tens temps o no tens ganes de cuinar, vine a Fancy Restaurant! Nosaltres preparem tots aquests plats cada dia, amb ingredients frescos i de qualitat, seguint les tècniques tradicionals de la cuina mediterrània, perquè puguis gaudir dels teus plats preferits a la brasa en un ambient tranquil i acollidor.

Més articles

Facebook
WhatsApp
Telegram
Fancy Restaurant platos mediterráneos tapas

Truca'ns i reserva taula!

Des de Setmana Santa fins a octubre, obrim tots els dies de 12.30 a 15.30 h i de 18.30 a 22.30 h