data
Illes Medes a l’Estartit: Descobrint el Tresor Amagat

Situat a només un quilòmetre de la platja de l’Estartit, l’arxipèlag de les Illes Medes emergeix com un tresor natural que captiva els sentits i desperta la curiositat. Formant part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, aquest paradís marí amaga una història fascinant, una biodiversitat única i oportunitats inigualables per explorar les seves aigües cristal·lines.

Conformat per set illets -la Meda Gran, la Meda Xica, el Carall Bernat, els Tascons Grossos, els Tascons Petits, el Medellot i les Ferranelles- aquest arxipèlag abasta 21,5 hectàrees de terra i més de 511 hectàrees marines; aquest arxipèlag resguarda una riquesa de flora i fauna marines envejable. Les mesures de protecció implementades durant dècades han permès una recuperació espectacular del seu ecosistema. Entre algues, coralls i una sorprenent varietat d'espècies, les Illes Medes són un testimoni de la vitalitat del món natural.

Una història tenyida de misteri

Les Illes Medes compten amb una història intrigant que es remunta segles enrere. Testigos de la navegació humana al llarg del temps, aquestes illes han presenciat naufragis i assentaments, atorgant-los una herència de misteri. Des del segle XV, la fortificació a la Meda Gran va servir com a base pirata i presó fins a 1890. Abandonada pels seus últims habitants el 1934, aquesta illa guarda secrets a les seves aigües i roques.

Vida marina: Un espectacle sota les onades

Essent un dels destinacions més desitjats pels amants del busseig i el snorkel, les Illes Medes ofereixen un espectacle submarí incomparable. Sota les aigües transparents, es desplega un món de biodiversitat. Des d'algues vibrants fins a coralls, pop i llagostes, cada racó submergit és un llenç de vida i color. Coves i túnels submarins afegixen un toc d'aventura a l'exploració.

Un racó per a la vida salvatge

Les Illes Medes no només fascinen sota l'aigua, sinó també a terra ferma. La gavina argéntea de pota groga lidera el desfilat d'aus, però altres espècies com arquejes, corb mari i ocells rapinyaires també fan d'aquestes illes el seu habitat. Els insectes, com la xinxa de la malva, contribueixen a la trama de vida que forma aquest ecosistema únic.

Explorant el tresor marí

Com descobrir aquest paradís? Diverses empreses ofereixen emocionants excursions en vaixell amb fons de cristall al voltant de les Illes Medes i la costa del Montgrí. Aquests passejos permeten assomar-se al món submarí sense mullar-se. Per als aventurers, el busseig i el snorkel revelen l'esplendor d'aquestes aigües. La diversitat de profunditats ofereix immersions tant per a principiants com per a bussejadors experimentats, mentre que les coves i els naufragis afegixen un toc de misteri.

Una destinació imperdible

Les Illes Medes a l’Estartit són una invitació a explorar l'inexplorat. Les seves aigües alberguen tresors històrics i biològics, mentre que les seves platges guarden secrets encara per descobrir. Sigui a bord d'un vaixell amb fons de cristall, submergint-se amb snorkel o aprofundint encara més amb el busseig, les Illes Medes prometen una experiència que deixarà una empremta duradora. Endinsa't en aquest món sorprenent i descobreix el tresor amagat que espera sota les ones. Després de la teva visita, t'esperem a Fancy Restaurant perquè puguis gaudir de la millor gastronomia mediterrània a l’Estartit, i ens expliquis com ha anat la teva exploració!

Més articles

Facebook
WhatsApp
Telegram
Fancy Restaurant platos mediterráneos tapas

Truca'ns i reserva taula!

Des de Setmana Santa fins a octubre, obrim tots els dies de 12.30 a 15.30 h i de 18.30 a 22.30 h